Vandra fjäderlätt – och njut mer av färden

Vandra fjäderlätt - och njut mer av färden är den första boken på svenska som behandlar lättpackning och den är skriven av en svensk friluftsfantast som själv har testat allt han skriver om.

Webbsidor i all ära, men när det handlar om fördjupade och fylliga texter finns det inget som slår en hederlig bok.

Vandra fjäderlätt visar tydligt, och med väl testade exempel, hur enkelt det är att radikalt minska vikten på det du bär med dig, både på kortare och längre färder med ryggsäck. Boken inspirerar till att sätta vikt som en av de viktigaste kriterierna för friluftsutrustning.

Boken ligger helt rätt i tiden - fler och fler svenskar inser lättpackningens fördelar och efterfrågar produkter med låg vikt och påverkar på så sätt tillverkarna att minska produkternas vikt.

Minst lika viktigt är att lättpackningstänkandet kommer att påverka möjligheterna till ett aktivt friluftsliv - med en lättare packning ökar möjligheten radikalt för att börja med eller fortsätta med en älskad firitidsaktivitet. Det gäller till exempel för de personer där ålder eller skador påverkar leder, knän eller andra delar av kroppen, och för barnfamiljer där föräldrarna med denna filosofi även själva kan njuta, trots att de får bära även en stor del av barnens packning.

Sist men inte minst är boken mycket tydlig i sitt budskap, och påminner oss om en sak som annars är lätt glömma bort i alla diskussioner om utrustning, resmål och annat - vi är ute i naturen för att njuta och koppla av, och om packningen blir lättare njuter vi mer!

Beställ Vandra fjäderlätt

Du kan redan nu beställa boken hos förlaget, Vildmarksbiblioteket, din bokhandlare eller på webben:


Tidningen Outside | Adlibris | Bokus | Internetbokhandeln


ISBN 978-91-975541-6-9. Format: 170x225, 192 sidor, rikt illustrerad med färgfoton, rejäl produktion med trådbindning och flexoband.

Etiketter:

2008-02-02   6 kommentarer

Årets julklapp till den som har allt, och vill bli av med det

Julklappstips Eftersom det är en viktig jultradition att sälja saker passar vi på att påminna om att boken Vandra Fjäderlätt är en utomordentligt trevlig julklapp.
Martin Nordesjö

Det är inte helt lätt att hitta en julklapp till friluftsmänniskan ”som har allt”, så man kanske ska tipsa om att ta bort grejer istället och ge dem Sveriges bästa bok om lättpackning?

Som de ädla konsumentupplysare vi är har vi tagit reda på vad folk tycker om boken, och låter helt enkelt dem berätta:

”Jämfört med Vildmarksbibliotekets andra titlar är Vandra fjäderlätt outstanding, både vad gäller total volym och antal sålda per månad. Jag tror på ett 'julklappsryck' eftersom vi nu har två fantastiskt bra böcker av svenska författare.”
Benny Eronson, Vildmarksbiblioteket

”...många bra tips om hur packningen kan bantas för att få ett mer njutbart friluftsliv.”
Länstidningen i Östersund

”En bok fullproppad med tipsen och den rätta utrustningen, direkt från proffsen. En guldgruva för alla prylintresserade.”
Ica-kuriren


”Tips och råd spaltas upp på pedagogiskt sätt och även med lite glimten i ögat.”

”En sjusärdeles läsvärd bok som bör läsas av alla som ännu tror att det är bara genom slit och släp som fjällvandringar kan genomföras...”
Utsidans recensionsbank

”Vandra Fjäderlätt är ingen kajakbok, men att reducera vikten på lasten ombord i kajaken kan vara viktig. Framförallt när man skall släpa grejerna till och från kajaken.”
Lars Kristian's paddlingsblogg

”Orkar man inte ta med ett helt liggunderlag eller tält, knäar man under tyngden av tandkrämstuben, ska man kanske välja en annan form av friluftsliv.”
Gotlands Allehanda

Etiketter:

2007-11-30   1 kommentarer

Hjälp, vad skall jag skriva?

Boken Jag håller på och mekar med en uppföljare till Vandra Fjäderlätt. Det skall bli en minde och mer koncis bok med praktiska tips. Den har arbetsnamnet "Lättare packning från A till Ö" och kommer att innehålla ett antal korta kapitel om olika utrustningsdetaljer. Det handlar om ungefär en sida per ämne.

Eftersom jag fortfarande inte vet allt skulle jag behöva hjälp med vad ni tycker att dessa kapitel bör innehålla. Och naturligtvis era egna erfarenheter och tankar kring lätta prylar. Följ länken till diskussionsforumet på Utsidan
Av Jörgen Johansson

Följande kapitel skulle jag gärna vilja ha hjälp med.

Byxor
GPS
Hygienartiklar
Sjukvård


Skriv dina tankar här.

Etiketter:

2006-10-08   3 kommentarer